Visszaélés-bejelentés üzleti hasznai

Hatályba lépett a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló törvény, azaz a whistleblowing act, amellyel összefüggésben számtalan hír került közlésre, csak pont a legfontosabb nem:

Az új szabályok adta lehetőségből az azt komolyan vevő és érdemi visszaélés-bejelentési rendszert bevezető vállalkozások ténylegesen profitálhatnak.

Egy vállalkozás sikere sok tényező függvénye, függ a piactól, iparágtól, szektoriális sajátosságoktól, kormányzati ösztönzőktől. Ami viszont tényként rögzíthető, egy jól szervezett, tudatosan működő, kellően centralizált vállalkozás, ahol megfelelő belső folyamatok, ellenőrzés és visszajelzések működnek sokkal jobban teljesít, mint az, amelyben a működés nem tudatosan folyik. Az is kijelenthető, hogy egy vállalkozás legnagyobb értéke maga az ember, függetlenül attól, hogy az munkavállalója, vagy szerződött partnere a cégnek. Különösön igaz ez manapság, amikor közhellyé vált az a mondás, hogy „nincs jó ember” vagy „elfogytak a munkavállalók”.

A visszaélés-bejelentés garancia arra, hogy a meglévő és leendő munkatársak jobban érezzék magukat, így lojálisabbak legyenek egy olyan vállalkozásban, ahol elmondhatják véleményüket. Szintén lehetőség a vezető részére is, hiszen ezáltal beleláthatnak olyan folyamatokba és belső kapcsolatokba, amelyekre eddig nem nyílt rálátásuk. Megfelelő bejelentésvédelmi szolgáltató esetén pedig olyan mély HR, folyamat és cégelemzést nyerhetnek, amelyet egyaránt tudnak felhasználni a vállalatirányítás és a HR területén növelve a vállalat sikerességét.

A visszaélés-bejelentési rendszer annyira hasznos és célszerű, mint egy CRM vagy egyéb belső tudatos folyamatmenedzsment.

Reporting Zrt. ehhez a folyamathoz kíván hozzájárulni és megadni a vállalkozások részére minden szükséges és teljeskörű támogatást és 100% jogi megfelelőséget egy könnyen értelmezhető szolgáltatási csomagban.

Tájékozódjon szolgáltatásainkról és tudjon meg rólunk többet: www.reportingzrt.hu  

#panasztörvény #bejelentővédelem #GDPR #bejelentővédelmirendszer #reportingzrt