Integritás tanácsadás

Munkahelyi viselkedési normák kialakítása a jobb és sikeresebb működés érdekében a Reporting Zrt. kiemelt küldetése. Szakértőink segítenek az Ön cégénk is az erkölcsi és etikai tudatosságát megőrizni és fejleszteni.

Integritás tanácsadás

  • Vállalati folyamatok felülvizsgálata, rendszerben rejlő visszaélési lehetőségek feltárása
  • Kockázatelemzés, kockázatértékelés
  • Intézkedési tervek a kockázatos területekre vonatkoztatva
image

Nem elég az informatikai rendszer működtetése, annak be kell épülnie a szervezeti kultúrába. Ahhoz, hogy a rendszer hatékonyan, megelőző céllal tudjon működni, kiemelten fontos a munkavállalók, partnerek tájékoztatása. A vállalati folyamatokban fellelhető kockázatos területekre szóló Intézkedési Tervek kidolgozása, kockázatelemzés, értékelés. Fontos, hogy minden felhasználó pontosan tudja, hogy miről is szól a bejelentés, a kockázatok csökkentése, az integritás, a megelőzés, stb., ezért ennek érdekében minden évben szükséges a felhasználók tájékoztatása.

Fontosabb kérdések a szolgáltatásról

Az oktatás célja a munkavállalók, foglalkoztatottak érzékenyítése a rendszerrel való azonosulás. Az integritás nemcsak egy etikai szabály, hanem kompetencia kérdése is, melynek fejlesztésére folyamatosan szükség van. Amíg nem érvényesül a minőség, nincs rendben a szakmai kompetencia és eredményesség, addig nem biztosított az átláthatóság.

A kockázatok mindennapi döntéseink részeit képezik. Az eredményesség és sikeresség abban rejlik, hogy milyen gyorsan tudunk reagálni a bennünket ért hatásokra, veszélyekre, a lehetőségek tárházából melyiket választjuk. A napi működésből, a gazdálkodásból számtalan kockázattal találkozunk, amelyeket kezelni, menedzselni szükséges. Munkánk, szakértelmünk segít annak a döntésnek a meghozatalában, hogy mely kockázatokkal kell foglalkozni, mely kockázatoknak a szintje csökkenthető, vagy elfogadható.

Szakértelem biztosítása, vezetői terhek csökkentése, átlátható szervezet.

A tanácsadás lehetőséget biztosít a vállalat működésével összefüggő visszaélések, szabálytalanságok, korrupciós kockázatok feltárására, az ezek megszüntetésére vonatkozó intézkedések meghozatalára. A szükséges információk összegyűjtését követően módszertani segítségnyújtás, belső szabályzatok, eljárások kidolgozása a tanácsadás részét képezik.